witte kerst in 2021?

Het weer voor Kerstmis 2021

“It’s the final countdown”… Jaren geleden was het een immense hit van Europe en ook nu is deze song van toepassing. We zitten in de laatste rechte lijn naar Kerstmis!

Vanaf de maand oktober nam ik je mee in de wetenschappelijke wereld van het weer. Ik besprak enkele belangrijke aspecten van het weer en koppelde dit telkens aan het weerbeeld van december. Zoals bij het begin aangekondigd wou ik jullie wat meer inzichten bezorgen in het weer.

In deze laatste blog rond “een witte kerst” kijken we nu toch naar de weerkaarten voor Kerstmis. De vraag “krijgen we nu een witte kerst?” blijft bestaan.

Het eerste aspect namelijk de temperatuur neemt hier nu de hoofdrol. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag (van 20 december op 21 december) komen de koude temperaturen naar ons. Dinsdag 21-12-2021 zullen de temperaturen overdag flirten met het vriespunt maar voor de volgende dagen lijkt dat de temperatuur terug de hoogte in zal gaan. Om donderdag terug uit te komen rond de 7 graden als maximum temperatuur.

Deze gegevens van het Duitse weermodel knabbelen onze droom op een witte kerst al een beetje weg.
Dan nu even kijken naar een ander ingrediënt namelijk de neerslag.

De neerslag lijkt onze richting op te komen maar voor winterse neerslag moet ook de factor temperatuur meewillen.  Blijf het dus volgen via de site. Via meteojasper.be kan je steeds de laatste ontwikkelingen volgen.

Het Amerikaanse weermodel geeft voor onze regio een forse koude met neerslag maar helaas heb ik de neiging dit model niet te volgen.

Het weer kan je niet sturen en je moet leven met het weer. Een kleine wijziging op de weerkaarten geeft direct een totaal ander weerbeeld dat we niet kunnen aanpassen maar wel van moeten genieten. 

Mijn wens voor de komende feestdagen is: “geniet van de komende feestdagen met de juiste mensen om jullie heen en hou jullie gezond!”.

Super bedankt om de blog te volgen en hou de site goed in het oog want begin januari heb ik jullie nodig!!! Tot weers en prettige feestdagen (ongeacht er nu sneeuw is of niet 🙂 )

Wil je niets meer missen over het weer?

Meld je aan en mis niets meer van het weer!

Bij het verzenden van dit formulier geeft u ons uitdrukkelijk de toestemming met de opslag en/of het hergebruik van uw persoonsgegevens voor dit doel. Wij verwerken u persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk en gegevens worden nooit doorgegeven aan derden. Lees ons privacybeleid voor meer info.

4.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x