Weer weekend

Weerbericht Topradio 27/08/2021

Vrijdag

Bewolkte dag met lokaal een buitje. Helaas in de regio Luik en Limburg is de kans op buien veel groter want daar starten ze ook met meer laaghangende bewolking. Dus de zon krijgt het daar lastig.

Rest van het land houdt het ook jammer genoeg niet droog. 

Wind uit N- No die redelijk stevig voelbaar zal zijn. Aan zee haalt die wind de temperatuur toch enkele graden naar beneden

Temperatuur die rond de 19 graden zal blijven hangen. Aan zee rond de 15-16 graden. Maar aan zee is de kans op een buitje het kleinst.

’s Nachts prima slaapkamerwaarden zo rond de 11-13 graden voor het centrum van het land

Zaterdag

Ziet er niet veelbelovend uit. Een droge maar zwaarbewolkte start en vanaf de namiddag meer kans op buien. Een lokaal onweer is zeker niet uit te sluiten. Ja de regen blijft ons zaterdag parten spelen. 

De wind komt uit het N en brengt een occlusiefront mee. Dus de buien zijn dan in aantocht. Een intense bui is niet uit te sluiten.

Geen verregende dag maar we moeten wel constant rekening houden met die buitjes. 

Temperatuur die nog in het centrum de 19 graden zou moeten kunnen halen.

Zondag

Zondag wordt de droogste dag van het weekend! Er is steeds een kleine kans op een buitje maar niet de grote hoeveelheden met een temperatuur rond de 20 graden. In de Ardennen blijft de temperatuur hangen rond de 15 graden als maximum

Conclusie voor het weekend is kort: temperaturen ok met een duidelijk aanwezige wind en buien. 

Uittip

Voor het laatste weekend van de grote vakantie hé mannen zou ik als tip toch willen geven ga iets drinken met mensen die je door Corona lang niet gezien hebt! Tof om mensen terug te zien en je steunt onze horeca!

Ik woon in Dendermonde en ga alvast zondag naar de Aymonsfieste. Er is in de hele stad van alles te doen van straatanimatie tot workshops en live muziek.

Of als je de buien wil ontvluchten kan je naar Lommel.  In het Glazen Huis – Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst kan je je eigen voetafdruk of handdruk maken in glas. Wel eerst voeten wassen en handen ontsmetten!

Tot weers!!

Elke dag om 6 uur 's morgens een gratis weerupdate in je mail!

Meld je aan om elke dag een weerupdate in je mailbox te hebben (controleer ook je spam).

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *